'Εχετε απορία ;

Γράψτε τις σημαντικότερες λέξεις-κλειδιά της απορίας σας και επιλέξτε από τις ήδη απαντημένες!

Ελεύθερο κάμπινγκ – Ασφαλές ή όχι ;

Θέλετε να κάνετε τη ζωή σας πιο πικάντικη και να φύγετε με την αγαπημένη σας για διακοπές με σκηνή για καμπινγκ. Είναι όμως ασφαλές ; Πάρτε κάποιες ιδέες απο εμάς για να μη κάνετε τη ζωή σας πιο δύσκολη ή επικίνδυνη, γιατί στο κάτω κάτω οι διακοπές είναι για να ηρεμούμε και να διώχνουμε τις έννοιες..

1. Αν πάτε μόνοι σας αποφύγετε το ελεύθερο κάμπινγκ.
Το ξέρω πως το έχεις ήδη φανταστεί , εσείς οι δύο μόνοι με κεράκια και ρομαντικό δείπνο δίπλα στο κύμα. Αν όμως γίνεται μέσα στη νύχτα ξαφνικά τρείς ή πόσο μάλλον τέσσερεις ; Δυστηχώς οι καιροί είναι δύσκολοι και εκτός αν είσαι η μετενσάρκωση του Bruce Lee πήγαινετε τη σε κάποιο οργανωμένο κάμπινγκ που θα το ευχαριστηθείτε και οι δύο και στη τελική θα μπορείτε να κάτσετε να κάνετε πικνικ στη παραλία τα μεσάνυχτα, αλλά αν κάτι συμβεί θα μαζευτούν 10-20 άτομα να σας βοηθήσουν. Μη ξεχνάτε ότι πλέον το ελεύθερο κάμπινκ είναι παράνομο με πρόστιμο 300 € συν τη ποινή που θα σας επιβληθεί από το δικαστήριο αν σας πάνε αυτόφωρο…

2. Αν τώρα θέλετε να πάτε μόνοι σας τουλάχιστον πάρτε κάποιον για παρέα

Δύο τρία ζευγάρια δεν είναι άσχημη επιλογή.  Ακόμη και μεγάλη σκηνή να έχετε τηρήστε τους βασικούς κανόνες και κοιμηθήτε σε χώρια. Οι αποστάσεις διατηρούν πολύχρονες τις σχέσεις μεταξύ των φίλων όπως έλεγε και ένας φίλος 😉 .

3. Διατηρήται τη χώρα μας καθαρή.

Υπάρχουν τόσα πολλά μέρη που μπορείτε να επισκεφτείτε, δάση ποτάμια, θάλασσες, λίμνες.  Αν όμως ο προηγούμενος το έχει κάνει χωματερή σίγουρα θα σας στρέψει το ενδιαφέρον σας αλλού. Και αν δεν ενδιαφέρεστε εσείς για τη καθαριότητα σίγουρα ενδιαφέρονται πιο πολύ οι ντόπιοι που σίγουρα θα σας καλέσουν τη παραλία. Σεβασμός στο τόπο και στη φύση.

4.  Αν αποφασίσετε να πάτε κάπου ορεινά το καλοκαίρι αρκούδες δε θα βρείτε, μπορείτε όμως να βρείτε φίδια, αλεπούδες, λύκους και άλλα ενδιαφέρονται ζώα.

Πάρτε τα μέτρα ασφαλείας σας. Το θειάφι απομακρύνει τα ερπετά. Προμηθευτείτε εντομοκτόντα κάθε τύπου πχ. φιδάκια  Bάλτε περιμετρικά της σκηνής σκοινάκια με κουδουνάκια ή ένα πολύ ενδιαφέρον πρόχειρο συναγερμό που είδα πρόσφατα στο youtube.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You can use these HTML tags and attributes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*