'Εχετε απορία ;

Γράψτε τις σημαντικότερες λέξεις-κλειδιά της απορίας σας και επιλέξτε από τις ήδη απαντημένες!

Πως στερεώνουμε με ασφάλεια πράγματα πάνω στη σχάρα του αυτοκινήτου;


Αναλόγως τι θέλουμε να στερεώσουμε και τι τύπο σχάρας έχουμε στο αυτοκίνητο μας μπορούμε να επιλέξουμε πολλά είδη δεσίματος πάνω στο αμάξι μας,  ‘Όπως και να έχει όμως κανονίζουμε να μην στερεώνουμε αντικείμενα που έχουν αυξημένο βάρος και ελοχεύει κίνδυνο για τους υπόλοιπους οδηγούς και πεζούς.

Το δέσιμο σε μακρόστενα αντικείμενα,  θα πρέπει να είναι ισορροπημένο στο κέντρο του αυτοκινήτου και αν εξέχουν από μπροστά ή από πίσω , καλό θα είναι να βάλετε μια σακούλα ή κάποιο νάιλον σε χρώματος έντονου, πχ κίτρινο ή κόκκινο που θα μπορούν οι οδηγοί στις μηχανές, που συνήθως κάνουν σφίνες ανάμεσα στα οχήματα, να τη παρατηρήσουν εγκαίρως.  Αν κουβαλάτε κάτι μακρόστενο και σε πολλά αντικείμενα, όπως πχ 10 σιδερένιους σωλήνες, καλό θα είναι να είναι πιασμένοι μεταξύ τους σφιχτά κάποια ταινία συσκευασίας.

Αν το δέσιμο θα γίνει σε πλατιά αντικείμενα θα πρέπει να προσέχουμε να μην μπορεί να στρίψει πάνω από τη σχάρα μας.

Τέλος αν κουβαλάμε σκάλες και κυρίως σκάλες σπαστές δύο ή τριών τμημάτων, θα πρέπει οπωσδήποτε να δένετε τη σκάλα ώστε να μη μπορεί να ανοίξει κατα μήκος , σε ένα απότομο φρενάρισμα.

Για το δέσιμο των αντικειμένων πάνω στη σχάρα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ενα σετ ιμάντων δεσίματος  όπως η παρακάτω φωτογραφία

ασφάλεια αυτοκινήτου